Para Rehber

Görev Yeri Belgesi Nedir, Nereden Alınır?

Görev Yeri Belgesi Nedir, Nereden Alınır?

Kamuda çalışan personellerin gerekli durumlarda kurumlara belge ibraz etmesi gerekebilir.  Bu belgelerden en sık kullanılanlardan bir tanesi şüphesiz, görev yeri belgesidir. Görev yeri belgesi sayesinde atama, tayin gibi belgeler alınabilir. Ayrıca bu belgede kadro ve memurluk derecesi gibi bilgilerde yer alır. Atama ya da çalışma durumları gerekçesiyle bu belge istenebilir. Görev yeri belgesi, o kişi askerde olsa bile alınabilir. Bu belgeyi MEBSİS’e giriş yaparak ve bilgileri girerek alabilmek mümkündür. Mebsis’e giriş yapıldıktan sonra izlenmesi gereken yol şu şekildedir;

  • Mebsis’e girilir ve personel bilgileri girilir.
  • Yan tarafta bulunan e-personel modülü alanına tıklanır. Buradan görev belgesi alacak kişinin adını yazması gerekir.
  • Personel arama işlemi sonuçları ekranı gelir.
  • Personelin yer aldığı satıra tıklayarak klasöre girilir ve bilgilere ulaşılabilir.
  • Kimlik bilgileri sayfasının olduğu kısımdan görev yeri belgesi sekmesine tıklanarak alınabilir.

Bu şekilde görev yeri belgesi alma işlemi sonlandırılabilir.

 

Görev Yeri Belgesini Kimler Alabilir?

Görev yeri belgesini, kamuda çalışan personeller ya da öğretmenler alabilirler. Gerekli durumlarda makamlara ibraz edilebilir. Bu belge faaliyet belgesiyle karıştırılsa da aynı değildir.  Bu belgeler alınırken bile farklı yerlerden alınır. Görev yeri belgesini, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan personel ya da öğretmenler alırken, faaliyet belgesi firmalardan ya da kuruluşlardan alınabilir.

 

Görev Yeri Belgesinde Hangi Bilgeler Vardır?

Görev yeri belgesinde kişisel bilgiler vardır. Bu belgeyi kurumlar bazı durumlarda talep edebilir. Görev yeri belgesinin içerisinde sadece kişisel bilgiler değil, aynı zamanda memuriyet bilgileri de bulunur. Görev yeri belgesinde TC kimlik numarası,  ad soyadı, baba ve anne adı,  doğum tarihi ve yeri yazar.

Görevle ilgili olarak ise, unvanı, görev yeri, kadro derecesi, maaş derece ve kademesi,  emekli sicil no, son öğrenim durumu ve son mezun olunan okul bilgileri yazar.  Öğretmenlerin hayatında atama ya da tayin gibi bir gerçek vardır. Bu durumlarda il ya da ilçe değişiklikleri olabilir. Bu nedenle görev yeri belgesi alınması gerekebilir. Mebsis’den alınan bu belge, ilgi kurum aracılığıyla da alınabilir.