Para Rehber

PTT Bakiye Sorgulama İşlemleri Nasıl Gerçekleşir?

Tüm PTT müşterilerinin hesaplarını öğrenebilmeleri için PTT bakiye sorgulama işlemleri nasıl gerçekleşir? Açıklıyoruz.

PTT Hesabı Nedir?

PTT hesabını sivil vatandaşlar, çeşitli işletmeler, askere gidecek olanlar ve daha pek çok kişiler çeşitli işlemler yapmak için kullanıyor. PTT bakiyesi sorgulama işlemleri ise birey için ne kadar önemli ise tüm işletmeler içinde aynı şekilde önem taşır. 

Bunun sebebi gün içerisinde daima ödemelerin alınıp verildiği güncel bakiye bilgilerinin istendiği vakit öğrenilmesidir. PTT Bank içinde bireysel ya da ticari bir hesap bulunuyor ise sizlere verilecek olan hizmetlerin aracılığı çerçevesinde istediğiniz vakit bakiye sorgulama yaparak kontrol sağlanabilir.

PTT Bakiye Sorgulama

Yakınınızda bulunan PTT şubelerinden bir tanesine direk giderek mevcut kartın hesap bakiye bilgilerini öğrenebilirsiniz. Ayrıca PTTmatik üzerinden hesap bakiyesi görüntüleme işlemleri de yapılabilir. ATM ile aynı görevi gerçekleştiren PTTmatik, PTT’nin en önemli hizmetlerindendir.

Buna ek olarak PTT, tüm müşterilerine sunduğu resmi web sayfası içinde bulunan online işlemler bölümünde birçok işlemleri gerçekleştirmek adına destek veriyor.

Telefon Üzerinden Hesap Sorgulama İşlemi

PTT hesabında bulunan bakiye bilgilerine ulaşmak için ALO PTT hattı üzerinden bağlantı kurulması yeterlidir. ALO PTT 444 1 788’i aradıktan sonra hesap bakiyesi sorgulama işlemleri gerçekleştirilecektir. 

Numara çevrildikten sonra kart işlemleri için ilk yapılması gereken 1 ve ardından 2 rakamı tuşlanmasıdır. Gelecek olan menüde müşteriler için verilen müşteri numarası ve telefon şifresi ile birlikte işlemler gerçekleştirilebilir.

Ek olarak PTT Bonus kart için yapılması gereken işlemler:

  • 444 1 788 numarası aranır.
  • İlk olarak 1.
  • Daha sonra 3 rakamı tuşlanır.
  • Gelecek olan çağrı merkezi sesli yanıt sistemi ile bakiye sorgulama gerçekleştirilir.

Engelli Bireyler İçin Çağrı Merkezi Hizmeti

Konuşma engelli olan ya da işitme engelli olan bütün müşteriler için PTT, gayet güzel ve çeşitli türden hizmetler sunuyor. Görüntülü çağrı merkezi ile bütün engelli müşterileri için kolaylık sağlıyor. Bu çağrı merkezine ulaşmak için 0850 222 17 88 numarası arandıktan sonra PTT kart ve bakiye sorgulama işlemi kolaylıkla gerçekleşecektir. 

PTT şubelerinde de yürüyemeyen tekerlekli sandalye kullanan bütün engelli bireyler adına kolay işlem yapmaları için ergonomik özelliği bulunan otomasyon bankosu tasarlanıp hizmete sunulmuştur. Yaptığı bu güzel işler ve destekleri için her zaman övgü ile bahsedilen bir marka olmayı başarmıştır.