Para Rehber

Altında yaşanan hareketli durum sonrası İKO Başkanının Açıklamaları

Altında yaşanan hareketli durum sonrası İKO Başkanının Açıklamaları

 

Altın fiyatları yine bol haraketli! Bugünün verilerinde Gram ve Çeyrek altın fiyatı ne kadar? Altın fiyatları düşer mi, daha da artar mı?

Bir önceki hafta sonuna doğru düşme eğilimi gösteren altın fiyatları bu hafta tekrardan yükseliş grafikleri çizerek başladı. COVID-19 salgını dolayısı ile aşağı-yukarı sürekli hareketlenen altın kuru hem yatırımcılar nezdinde hem de vatandaşlar nezdinde merak konusu. Bu kısımda yatırım yapacak veya hali hazırda elinde bulunan altınını bozacak olan kişiler anlık olarak altının gram fiyatındaki son durumu ve grafiklerin yönünü araştırıyor. Öte yandan ise altın fiyatları ile ilgili uzman yorumları hem yatırımcı hem de vatandaş tarafından ilgili ile yakından takip ediliyor. Altın düşecek mi acaba? Daha çok yükselir mi? diye kafasında soru işareti bulunanlar uzman yorumlarına buradan ulaşabilirler.

 

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık

Altın ve finans piyasalarını ipte oynayan cambaza benzetmek mümkün diyerek konuyu esprili bir şekilde aslında bize anlatmış oldu

 

İş Atayık’ın o açıklaması ; “Ons altının 1.748 dolara çıktıktan sonra bir miktar gevşemesini normal karşılamak gerekiyor. Olumlu haber akışları nedeniyle altında aşağı doğru düzeltmeler olmaya devam edecektir. Tersi durumda COVID-19 nedeniyle dünya ülkelerinden gelecek olumsuz haberler de mevcut tabloyu ve ons fiyatlarını yeniden 1.700 dolar rakamlarının üstüne taşıyabilir.” Yatırımcıların ve vatandaşlarımızın dikkatli olmasında fayda var.

 

Etiketler: